ד"ר אולגה רז, PhD, דיאטנית קלינית
הודו מהווה מקור מצוין לאבות מזון חיוניים ביותר.
בשר הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה ובכמות גדולה (כ-30 גרם ל-100 גרם בשר), אשר יחד עם תכולה נמוכה מאוד של שומן הופך את בשר ההודו למרכיב חשוב בבישול בכל מטבח. כמות השומן, אולי הנמוכה מכל סוגי הבשר, כ-4% בלבד, הופכת אותו למומלץ ולמתאים לצריכה בכל הגילאים, מתינוקות ועד קשישים.
בנוסף, 100 גרם בשר הודו מכילים 2.0-1.5 מ"ג ברזל, כ-0.5 מיקרוגרם ויטמין B12
4-3 מ"ג אבץ, כ-0.5 מ"ג ויטמין B6, כ-30 מיקרוגרם סלניום ועוד.
יש לציין, כי בישול בשר הודו משפר ומשבח את איכויותיו.
משום מה, יש החושבים שטעמו של הודו נחות לעומת העוף. בלי להפחית מהיתרונות של העוף, אין ספק שהודו מתאים להכנת מאכלים נפלאים בטעם ובמרקם, וגם מועילים לבריאות. בשרו ניתן לכל עיבוד, לכל סוג של הכנה, כולל גריל (פסטרמה), תנור, בישול וטיגון. מהודו טחון אפשר להכין קציצות וכדורי בשר בעלי טעם משובח ביותר.
כדאי להכניס מאכלי הודו לתפריט של כל המשפחה, וגם לאורחים, הן כמאכלים יומיומיים, כמו כריכים, שיפודים, גריל, קציצות, ועד מנות לאניני-טעם.
במסעדות רבות עדיין לא מופיעים מאכלי הודו בתפריט בהיקף נרחב. עם זאת, מומלץ להזמין שיפודי הודו, שניצלים מהודו ולמעשה כל מאכל אחר העשוי מהודו ומופיע בתפריט.