שלישיית מתכוני הודו - טעימים, בריאים וקלים לשימוש
|
|
כתב והכין: השף ד"ר רני פולק
(ניתן לצפות בסרטונים של מתכונים אלו באתר המועצה לענף הלול)
קוביות הודו וירקות שורש עם קרם שקד וטימין
מצרכים ל- 4 מנות
לקרם שקד וטימין
- 1 כף שקדיה ללא תוספת סוכר
- 2 כפות מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 כפות טימין קצוץ
להודו
- 500 גרם חזה הודו חתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
- 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
- 1 קולרבי קטן, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
- 1 סלק קטן, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
- 2 רימונים סחוטים למיץ
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה
לקרם שקד וטימין
- הוסיפו לקערה בינונית את השקדיה, המים והלימון וערבבו עד למרקם של קרם.
- הוסיפו את הטימין ותקנו טעמים עם מלח ופלפל.
להודו
- צקו 2 כפות שמן זית לסיר שטוח וחממו על להבה בינונית. בינתיים תבלו את קוביות ההודו במחצית המלח והפלפל.
- הוסיפו את קוביות ההודו לסיר וטגנו קלות תוך כדי ערבוב, עד להשחמת הקוביות. הוציאו לקערה.
- הוסיפו לסיר את שאר השמן, חממו והוסיפו את קוביות הסלק, הקולרבי והגזר. הוסיפו את שארית המלח והפלפל וטגנו קלות כ- 3 דקות, עד להשחמה קלה.
- הוסיפו את מיץ הרימון ובשלו על להבה נמוכה כ- 15 דקות, עד להיעלמות רוב הנוזלים.
- הוסיפו את קוביות ההודו ובשלו תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות נוספות, עד להיעלמות הנוזלים. הגישו עם קרם השקד.
טיפים
- נתח חזה הודו, בשל גודלו נוח לחיתוך לקוביות. השתמשו בזה בכל פעם שאתם זקוקים לבשר לבן.
- ותרו על מיץ הרימון והוסיפו את קוביות ההודו מיד לאחר השחמת קוביות ירקות השורש, לתבשיל פשוט ומהיר יותר.
- בחודשים בהם לא ניתן להשיג רימון, החליפו את המיץ משני הרימונים ב- 4 כפות רכז רימונים מעורבבות עם כוס מים.
- השתמשו בקרם השקד להעשרת מאכלים אותם הייתם רגילים להעשיר בשמנת. במקרים בהם הטעם החמוץ אינו מתאים, הכינו את הקרם עם מים בלבד.
גרסאות לילדים
- החליפו את ירקות השורש בתוספות שאוהבים אצלכם, כמו קוביות גזר או אפונה.
- ותרו על מיץ הרימון והוסיפו את קוביות ההודו מיד לאחר השחמת הירקות.
קציצות הודו על מצע פסטה מלאה ברוטב כרישה ואפונה
מצרכים: (10 מנות)
רוטב
- 500 גרם כרישה
- 200 גרם אפונה קפואה, מופשרת
- 2 שום פרוסות
- 2 כפות שמן זית
קציצות
- 1 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון גס
- 1 חציל קלוי
- 2 כפות פטרוזיליה
- 2 כפות כוסברה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל גרוס
פסטה
הכנה:
רוטב
- חממו במחבת גדולה את שמן הזית על להבה בינונית וטגנו בה את טבעות הכרישה כ- 10 דקות עד לריכוך.
- הוסיפו את השום והאפונה וטגנו כ- 5 דקות נוספות.
- העבירו למעבד המזון, רסקו למחית אחידה ותקנו טעמים עם מלח ופלפל.
קציצות
- חממו תנור ל- 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
- ערבבו את כל החומרים וצרו קציצות. תנו לקציצות לנוח כמחצית השעה במקרר.
- העבירו את הקציצות לתבנית ואפו כ- 15 דקות עד שמשחים.
פסטה
- הכינו את הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו.
- העבירו לצלחת הגשה, הניחו מעל את הקציצות והגישו עם הרוטב.
כריך פסטראמה ביתית וירקות
מצרכים
לפסטראמה
- 750 גרם חזה הודו, נקי משומן וגידים, ברשת צלייה
- 3 כוסות מים
- 1 כפית סילאן
- 1 כף חרדל
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כף הל טחון
- 1 כף בהאר (פלפל אנגלי טחון)
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כף כמון טחון
- 1 רשת צלייה
לכריך
- 2 פרוסות לחם מקמח מלא
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 2 פרוסות דקיקות של לימון
- 3 עלי תרד שטופים
- 2 פרוסות דקות של סלק טרי
אופן ההכנה
לפסטראמה
- הכניסו לקערה גדולה את המים, החרדל, המלח והסילאן וערבבו היטב. הוסיפו את הנתח והשרו אותו ל- 24 שעות במקרר.
- ערבבו בקערה קטנה את השמן, ההל, הבהאר, הקינמון והכמון.
- יבשו את נתח ההודו בנייר סופג ומישחו אותו עם משחת התבלינים.
- חממו את התנור לחום הכי גבוה שלו במצב גריל.
- שימו בתנור רשת ומתחתיה תבנית לאיסוף השומנים.
- שימו את נתח ההודו על הרשת וצלו אותו כשלוש דקות עד להשחמה, סובבו את הנתח עד ליצירת מעטפת שחומה של הנתח.
- הנמיכו את החום ל- 160 מעלות וצלו 45 דקות (18 דקות + 18 דקות לכל חצי ק"ג פסטראמה) או עד שמד חום בשר מורה 76 מעלות צלזיוס במרכז הנתח.
- הוציאו את הנתח, כסו בנייר אלומיניום ותנו לנתח "לנוח" כ- 20-15 דקות.
- פירסו לפרוסות דקות.
לכריך
- מירחו על פרוסת הלחם את הטחינה הגולמית, עליה הניחו את פרוסות הלימון ופזרו את הבצל ירוק.
- הוסיפו 4-2 פרוסות פסטראמה ועליהן את פרוסות הסלק.
- סיגרו בפרוסה עליונה והגישו.
טיפים
- ניתן להשיג רשת צלייה בקצביות. ניתן גם להשתמש ב"חוט בנאים" אותו מלפפים באופן חופשי סביב הנתח, ליצירת רולדה עגולה.
- הכינו פסטראמה תוצרת בית ליצירת בשר טעים יותר ולא מעובד.
- שלב ה"מנוחה" של הבשר חשוב על מנת לשמור את העסיסיות שלו גם לאחר החיתוך. אם אתם מוותרים על שלב זה, הביאו את הנתח לטמפרטורה של 78 מעלות צלזיוס.
- את שארית הפסטראמה ניתן לשמור במקרר 3 ימים או במקפיא 3 חודשים.
- בהקפאת פרוסות הפאסטרמה הפרידו כל מספר פרוסות בנייר אפייה, על מנת שייקל עליכם להפשיר רק פרוסות בודדות.
גרסאות לילדים
- הכינו את הפסטראמה ללא התבלינים, חיתכו לפרוסות עבות או לקוביות והגישו כמנת חלבון עם התוספות שאוהבים אצלכם במשפחה.
- השתמשו ב"שאריות" לכריכים לבית הספר.
|
|