שלישיית מתכוני הודו - טעימים, בריאים וקלים לשימוש 
  | 
              | 
           
         
       
        
          
            
                
                כתב והכין: השף ד"ר רני פולק 
(ניתן לצפות בסרטונים של מתכונים אלו באתר המועצה לענף הלול)  
 
קוביות הודו וירקות שורש עם קרם שקד וטימין 
מצרכים ל- 4 מנות 
לקרם שקד וטימין
 
- 1 כף שקדיה ללא תוספת סוכר
 
- 2 כפות מים
 
- 2 כפות מיץ לימון
 
- 4 כפות טימין קצוץ
 
 
להודו
 
- 500 גרם חזה הודו חתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
 
- 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
 
- 1 קולרבי קטן, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
 
- 1 סלק קטן, קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
 
- 2 רימונים סחוטים למיץ 
 
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
 
- 1/2 כפית מלח 
 
- 1/2 כפית פלפל 
 
 
אופן ההכנה
לקרם שקד וטימין
 
- הוסיפו לקערה בינונית את השקדיה, המים והלימון וערבבו עד למרקם של קרם.
 
- הוסיפו את הטימין ותקנו טעמים עם מלח ופלפל.
 
 
להודו
   
- צקו 2 כפות שמן זית לסיר שטוח וחממו על להבה בינונית. בינתיים תבלו את קוביות ההודו במחצית המלח והפלפל.
 
- הוסיפו את קוביות ההודו לסיר וטגנו קלות תוך כדי ערבוב, עד להשחמת הקוביות. הוציאו לקערה.
 
- הוסיפו לסיר את שאר השמן, חממו והוסיפו את קוביות הסלק, הקולרבי והגזר. הוסיפו את שארית המלח והפלפל וטגנו קלות כ- 3 דקות, עד להשחמה קלה.
 
- הוסיפו את מיץ הרימון ובשלו על להבה נמוכה כ- 15 דקות, עד להיעלמות רוב הנוזלים.
 
- הוסיפו את קוביות ההודו ובשלו תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות נוספות, עד להיעלמות הנוזלים. הגישו עם קרם השקד.
 
 
טיפים
- נתח חזה הודו, בשל גודלו נוח לחיתוך לקוביות. השתמשו בזה בכל פעם שאתם זקוקים לבשר לבן.
 
- ותרו על מיץ הרימון והוסיפו את קוביות ההודו מיד לאחר השחמת קוביות ירקות השורש, לתבשיל פשוט ומהיר יותר.
 
- בחודשים בהם לא ניתן להשיג רימון, החליפו את המיץ משני הרימונים ב- 4 כפות רכז רימונים מעורבבות עם כוס מים. 
 
- השתמשו בקרם השקד להעשרת מאכלים אותם הייתם רגילים להעשיר בשמנת. במקרים בהם הטעם החמוץ אינו מתאים, הכינו את הקרם עם מים בלבד.
 
 
גרסאות לילדים
- החליפו את ירקות השורש בתוספות שאוהבים אצלכם, כמו קוביות גזר או אפונה.
 
- ותרו על מיץ הרימון והוסיפו את קוביות ההודו מיד לאחר השחמת הירקות.
 
 
קציצות הודו על מצע פסטה מלאה ברוטב כרישה ואפונה
מצרכים: (10 מנות)
רוטב 
 
- 500 גרם כרישה
 
- 200 גרם אפונה קפואה, מופשרת 
 
- 2 שום פרוסות
 
- 2 כפות שמן זית 
 
 
קציצות 
 
- 1 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון גס
 
- 1 חציל קלוי  
 
- 2 כפות פטרוזיליה
 
- 2 כפות כוסברה
 
- 1 בצל בינוני קצוץ 
 
- ½ כפית מלח
 
- ¼ כפית פלפל גרוס
 
 
פסטה
 
הכנה:
רוטב 
 
- חממו במחבת גדולה את שמן הזית על להבה בינונית וטגנו בה את טבעות הכרישה כ- 10 דקות עד לריכוך. 
 
- הוסיפו את השום והאפונה וטגנו כ- 5 דקות נוספות.
 
- העבירו למעבד המזון, רסקו למחית אחידה ותקנו טעמים עם מלח ופלפל.
 
 
קציצות
 
- חממו תנור ל- 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. 
 
- ערבבו את כל החומרים וצרו קציצות. תנו לקציצות לנוח כמחצית השעה במקרר.
 
- העבירו את הקציצות לתבנית ואפו כ- 15 דקות עד שמשחים.
 
 
פסטה
 
- הכינו את הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו. 
 
- העבירו לצלחת הגשה, הניחו מעל את הקציצות והגישו עם הרוטב.
 
 
כריך פסטראמה ביתית וירקות 
מצרכים
לפסטראמה
 
- 750 גרם חזה הודו, נקי משומן וגידים, ברשת צלייה
 
- 3 כוסות מים
 
- 1 כפית סילאן
 
- 1 כף חרדל
 
- 1/2 כפית מלח
 
- 4 כפות שמן קנולה
 
- 1 כף הל טחון
 
- 1 כף בהאר (פלפל אנגלי טחון)
 
- 1 כף קינמון טחון
 
- 1 כף כמון טחון 
 
- 1 רשת צלייה
 
 
לכריך
 
- 2 פרוסות לחם מקמח מלא
 
- 1 כף טחינה גולמית
 
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
 
- 2 פרוסות דקיקות של לימון 
 
- 3 עלי תרד שטופים
 
- 2 פרוסות דקות של סלק טרי
 
 
אופן ההכנה
לפסטראמה
 
- הכניסו לקערה גדולה את המים, החרדל, המלח והסילאן וערבבו היטב. הוסיפו את הנתח  והשרו אותו ל- 24 שעות במקרר.
 
- ערבבו בקערה קטנה את השמן, ההל, הבהאר, הקינמון והכמון.
 
- יבשו את נתח ההודו בנייר סופג ומישחו אותו עם משחת התבלינים. 
 
- חממו את התנור לחום הכי גבוה שלו במצב גריל.
 
- שימו בתנור רשת ומתחתיה תבנית לאיסוף השומנים.
 
- שימו את נתח ההודו על הרשת וצלו אותו כשלוש דקות עד להשחמה, סובבו את הנתח עד ליצירת מעטפת שחומה של הנתח.
 
- הנמיכו את החום ל- 160 מעלות וצלו 45 דקות (18 דקות + 18 דקות לכל חצי ק"ג פסטראמה) או עד שמד חום בשר מורה 76 מעלות צלזיוס במרכז הנתח.
 
- הוציאו את הנתח, כסו בנייר אלומיניום ותנו לנתח "לנוח" כ- 20-15  דקות. 
 
- פירסו לפרוסות דקות. 
 
 
לכריך
 
- מירחו על פרוסת הלחם את הטחינה הגולמית, עליה הניחו את פרוסות הלימון ופזרו את הבצל ירוק.
 
- הוסיפו 4-2 פרוסות פסטראמה ועליהן את פרוסות הסלק.
 
- סיגרו בפרוסה עליונה והגישו. 
 
 
טיפים
- ניתן להשיג רשת צלייה בקצביות. ניתן גם להשתמש ב"חוט בנאים" אותו מלפפים באופן חופשי סביב הנתח, ליצירת רולדה עגולה. 
 
- הכינו פסטראמה תוצרת בית ליצירת בשר טעים יותר ולא מעובד.
 
- שלב ה"מנוחה" של הבשר חשוב על מנת לשמור את העסיסיות שלו גם לאחר החיתוך. אם אתם מוותרים על שלב זה, הביאו את הנתח לטמפרטורה של 78 מעלות צלזיוס.
 
- את שארית הפסטראמה ניתן לשמור במקרר 3 ימים או במקפיא 3 חודשים.
 
- בהקפאת פרוסות הפאסטרמה הפרידו כל מספר פרוסות בנייר אפייה, על מנת שייקל עליכם להפשיר רק פרוסות בודדות.
 
 
גרסאות לילדים
- הכינו את הפסטראמה ללא התבלינים, חיתכו לפרוסות עבות או לקוביות והגישו כמנת חלבון עם התוספות שאוהבים אצלכם במשפחה.
 
- השתמשו ב"שאריות" לכריכים לבית הספר.
 
 
               
              | 
           
         
        
        
        
        
        
          
        
        |